Nejen zdravě, ale i chutně. Pokračujeme v sérii skvělých receptů z klášterů ...
Stehýnka perliček s Jemnou hořčicí (pro 4 osoby)
4 stehýnka perliček, 40 g másla, ¼ litru drůbežího vývaru, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce Jemné hořčice, 3 polévkové lžíce Jemné hořčice na omáčku, sůl - pepř a bylinky na dozdobení a dochucení.
Uvolníme a nadzdvihneme kůži stehýnek. Maso pomažeme pod kůží třemi lžícemi jemné hořčice. Na pánvi rozehřejeme máslo. Opečeme stehýnka, nejprve z té strany, kde je kůže, přibližně 5 minut na středním plameni. Pak obrátíme a pečeme 10 minut po druhé straně. Stehýnka vyjmeme a odložíme stranou. Přebytečné máslo slijeme. Na pánev do výpeku nalijeme drůbeží vývar smíchaný s kukuřičným škrobem a se třemi lžícemi jemné hořčice a zahříváme. Necháme zhoustnout 8 až 10 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme a opepříme. Stehýnka podáváme politá omáčkou a dochutíme a dozdobíme bylinkami. Podáváme s mrkví politou máslem a několika kaštany.
Dobrou chuť ;)