Trapistická hořčice
Silná a jemně mletá hořčice, pro milovníky silných zážitků.
Složení: hořčice, ocet, slunečnicový olej, voda, moravské víno bílé, sůl, třtinový cukr, koření, zahušťovadla: xanthan a guma guar. Bez konzervantu.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1330 kJ / 318 kcal. Tuky: 29 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8 g. Sacharidy: 4,8 g, z toho cukry: 3,8 g. Bílkoviny: 7,4 g. Sůl: 4,1 g.
Hmotnost: 190 g.
V řadě silných hořčic se naše Trapistická odlišuje svou výraznou a jemně kořeněnou chutí. Originalita jejího složení umožňuje dlouhodobé zachování její pikantnosti. Koření, které utváří její nevšední aroma, jí dodává také přirozenou zlatavou barvu. Budete příjemně překvapeni její hladkou a jemnou strukturou.
Trapistické pivo Rochefort 8
Rochefort 8 je svrchně kvašené tmavé pivo dokvašující v láhvi, které vaří mniši v opatství Saint-Rémy v Rochefortu, v Belgii.
Složení: voda, ječný slad, cukr, droždí, chmel, koření.
Objem: 0,33 l
Obsah alkoholu: 9,2 % Vol.
Stupňovitost: 20°
Alergeny: obiloviny
Energetická hodnota: 317 kJ / 76 kcal (100ml)
Trapistické pivo je směsí tradice a řemeslné dovednosti, přesnosti a vysoké technické úrovně.
Rochefort 8 byl dříve přezdíván Speciální! Vaří se od roku 1954 a skutečně vznikl speciálně pro velkého klienta opatství Rochefort, odtud jeho přezdívka! Ale rychle se stalo jedním z klasických trapistických piv opatství.
Za hnědou barvou s rubínovými odlesky a pod hustou světle béžovou pěnou odhaluje Rochefort 8 neuvěřitelná aromata. Na vašem patru můžete cítit tóny karamelu, čokolády, sušeného ovoce, spolu s jemnou nahořklostí sladu.
Chutná se mezi 12 °C a 14 °C.
Bio Játrová paštika s novodvorskou hořčicí
Masný výrobek - konzerva
Složení: bio vepřové maso 51 %, bio vepřová játra 26 %, bio vývar 10 %, jemná bio hořčice z Opatství Nový Dvůr 7 % (ocet, voda, hořčičné semínko, třtinový cukr, sůl, koření), bio vepřové kůže, mořská sůl, bio koření. Tuk max. 35 %, sůl max. 2 %.
Bez konzervantu.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1335 kJ / 319 kcal. Tuky: 29 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 11 g. Sacharidy: 2,2 g, z toho cukry: 1,1 g. Bílkoviny: 14 g. Sůl: 1,9 g.
Hmotnost: 215 g.
Skladujte při teplotě 1-25°C.
Chraňte před přímým slunečním světlem.
Po otevření spotřebujte ihned.
Spotřebujte do: uvedeno na dně.
CZ-BIO-002
zemědělská produkce EU/mimo EU
Vyrobeno s mnichy z Opatství Nový Dvůr na Biofarmě Sasov.
Díky své rustikální, tradiční a zároveň originální chuti se bio játrová paštika s novodvorskou jemnou hořčicí jí jednoduše na toastu. Poslouží vám k přípravě těch nejlepších aperitivů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.
Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.
Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.
O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.
Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.