Dárkový box obsahuje:
Fíky s portským vínem - výběrový džem s fíky a portským vínem vyrobený mnichy z francouzského opatství Sept-Fons.
Složení: fíky, třtinový cukr, portské víno, jablečný pektin, citronová šťáva, kardamom.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviv a konzervantů.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.
Hmotnost: 370 g.
Fior d'Arancia - jemné máslové sušenky s kandovaným sicilským pomerančem připravené sestrami trapistkami z českého opatství Naší Paní nad Vltavou, Poličany.
Složení: pšeničná mouka, cukr, máslo, kandovaný pomeranč (6%) (pomerančová kůra, glukózo-fruktózový sirup, sacharóza, regulátor kyselosti: kyselina citrónová), vejce, přírodní pomerančové aroma, vaječný žloutek, kypřicí látky: difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný, kukuřičný škrob, likér Tuzemák, sůl.
Může obsahovat mandle, lískové oříšky, sóju, mléko a sezamová semínka.
Průměrné výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 2089 kJ, 499 kcal, Tuky 26 g z toho nasycené mastné kyseliny 16 g, Sacharidy 60 g z toho cukry 29 g, Vláknina 0 g, Bílkoviny 6,3 g, Sůl 0,38 g.
Hmotnost: 250 g.
Patnut´s - lískooříšková pomazánka s kakaem - připravená mnichy z českého opatství Nový Dvůr podle originální trapistické receptury.
Složení: cukr, řepkový olej, lískové oříšky 16 %, odtučněné sušené mléko, nízkotučný kakaový prášek 7 %, emulgátor: slunečnicový lecitin, extrakt z lusků vanilky Bourbon z Madagaskaru.
Může obsahovat stopy sezamu a jiných ořechů.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 2258 kJ / 541 kcal. Tuky: 32 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5 g. Sacharidy: 55 g, z toho cukry: 55 g. Bílkoviny: 8,3 g. Sůl: 0,12 g.
Hmotnost: 210 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.
Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.
Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.
O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.
Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.