Kód: 311 | Značka: TRAPISTI - Sept-Fons, Francie

Džem výběrový - Rebarbora a černý rybíz

149 Kč / ks
Skladem

50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: rebarbora (40 %), černý rybíz (10 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.

Džem výběrový (Extra) – Rebarbora a černý rybíz
50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: rebarbora (40 %), černý rybíz (10 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Rebarbora má velký obsah jablečné a citronové kyseliny, zato malý obsah vitaminu C. Na druhou stranu je to výborný zdroj vitaminů skupiny B. Má mnoho niacinu dobrého pro krevní oběh a energii buněk, dále kyseliny pantotenové pro zdravou pokožku a vlasy. Obsahuje kyselinu listovou důležitou pro krvetvorbu a posílení nervové soustavy. Je velmi bohatá na vápník, látku nezbytnou pro stavbu kostí, dále obsahuje mangan a draslík, který podporuje vylučování vody z těla a v neposlední řadě je tu hodně vlákniny, která zbavuje organismus jedů. Opatrně ji konzumujeme, pokud máme problémy se žaludečními kyselinami a podrážděnou sliznicí žaludku a při náchylností k průjmu.

Černý rybíz obsahuje vitamín C, vitamín P, resveratrol, flavonoidy (kempferol, kvercetin a myricetin), katechinové třísloviny, malé množství silice (0,02% v čerstvých listech) s karenem, karyofylenem, geraniolem, linaloolem, kyanogenní sloučeniny, aminokyseliny glutamin a asparagin, fytoncidní složky.
Sušený černý rybíz se přidává do čajových směsí, používá se při nachlazení, kašli, černém kašli a revmatismu. Šťáva z plodů má vysoký obsah vitamínů, zvyšuje pružnost cév a odolnost organismu. Listy i plody podporují látkovou výměnu. Černý rybíz také posiluje žaludek.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: