Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.
Kdoule je dávno známá, už od starověku. Pochází z oblasti Kavkazu a Íránu. Jsou to malvice podobné jablku či hrušce, plstnaté, žluté, velmi aromatické. Zrají v říjnu. V té době je dužnina tvrdá. Kdoule se v čerstvém stavu nepožívají, ale jsou skvělou surovinou pro zpracování potravin. Dužnina obsahuje mnoho pektinu, kyseliny, slizy, asi 10% cukrů (hlavně fruktózu), silice, třísloviny, provitamín A, vitamín C, skupinu vitamínu B, dále minerální látky - draslík, vápník, železo, měď, fosfor.