Hořčice
Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit „Hořčice postaru“.
Tato hořčice je vyráběna řemeslnicky a v malém objemu, z vybraného hořčičného semínka, které po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter, je rozdrceno na mlýnském kameni, provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává svoje nezaměnitelné aróma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
Je určena jak ke přímé spotřebě – tradičně jako příloha k masitým pokrmům, tak i k přípravě dressingů a omáček pro různé druhy salátů.

Hrubě mletá BIO hořčice s více ostrou chutí, 10% medem, 6% balzamikovým octem a kořením.

Obsahuje trapistické pivo z belgického opatství Saint-Rémy v Rochefortu, trapistickou hořčicí z opatsví Nový Dvůr a bio játrovou paštikou s jemnou novodvorskou hořčicí.

Nevíte čím konkrétně z naší nabídky potěšit své blízké? Využijte dárkové poukazy (pro větší hodnotu nakupte více kusů) - stačí vytisknout poukaz/y, nebo sdělit číslo poukazu...

Jemně mletá hořčice s hořčičně výraznější chutí (chuťově mezi Jemnou a Trapistickou hořčicí) a navíc středně svěží kyselá chuť a navíc s estragonem.

Plnší vyvážená hořčičná chuť, ale ne tak výrazná jako pořádná dijonská hořčice. Chuťově jiná než starofrancouzská z Nového Dvoru, zeleninovější chuť daná kořením.