Stevia rebaudiana, původně rostlina z horských a izolovaných oblastí v Paraguai, nám zůstala dlouho neznámá. Indiáni Guarani ji nazývají «ka’a hé’e» (sladká rostlina) a již od šerého dávnověku ji používají, především pro zmírnění hořkosti. V 70. letech minulého století se o ni lidé začali zajímat, především poté, co Japonsko zakázalo užívání jakýchkoliv jiných sladidel než výtažku z rostliny Stevia.
Nutrichoco je vyrobeno na bázi kakaa a celozrnných obilnin. Jeho sladká chuť pochází z přírodního sladidla erythritolu. Jedná se o výtažek z rostliny Stevia rebaudiana, který neobsahuje žádné kalorie.
Nutrichoco harmonicky spojuje blahodárné účinky kakaa (hořčík a železo), mořské řasy lithothame (vápník) a přírodních vitamínů obilných klíčků. Zachutná nejen jako horká čokoláda, ale i jako přesnídávka, která je nejen lahodná, ale je i zdravá. Nutrichoco ocení především lidé, jež se snaží snížit spotřebu cukru a nechtějí používat umělá sladidla.
Návod k přípravě: Nasypte 2 polévkové lžíce do velkého hrnečku. Abyste zabránili hrudkám, postupně, za stálého míchání, přidávejte teplé mléko nebo vodu.
Příprava přesnídávky: smíchejte s tvarohem nebo jogurtem.
Přílišné užívání může mít projímavé účinky. Pro dospělého člověka je maximální denní dávka 150g. Nedávejte dětem mladším než 3 měsíce.
Průměrné hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 1006 kJ (240 kcal).
Bílkoviny: 11,1 g Vápník: 240 mg
Glycidy: 63,4 g Železo: 8 mg
Tuky: 5,1 g Hořčík: 214 mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.